Nógrád Vármegye Önkormányzata

Pályázati konstrukció: EFOP-1.6.3.-17 Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan

Pályázat azonosítószáma: EFOP-1.6.3-17-2017-00016

Pályázat címe: „Nógrád megye megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködésének támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan”

Kedvezményezett neve: Nógrád Megye Önkormányzata

Konzorciumi partner: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság/TEF

Kedvezményezett címe: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

Elnyert támogatás: 65 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Szociális Alap

Projekt célja és tartalma: A pályázat alapvető célja egy megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakítása annak érdekében, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések ne csak országosan és helyi, esetlegesen járási-, hanem a közigazgatás következő szintjén, a megyei szinten is kialakuljanak, rendszeressé váljanak, és esélyteremtő módon hassanak vissza az egyes települések lakosságának életére, növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

Részcélok:

-Új együttműködések generálása területi szinten jelentkező, az esélyegyenlőséget és felzárkózást érintő speciális problémák megoldására, szolgáltatáshiányok kiküszöbölésére;

-Megyei szinten a hátrányos helyzetű célcsoportokat érintő beavatkozások összehangolása;

A megyei szintű együttműködések hatékonyabbá teszik a feladatellátást és az önkormányzatok közötti párbeszédet valamint tudáscserét, ezáltal segítik a szolgáltatási hiányok felszámolását, meglévő eszközök, szolgáltatások összehangolását.

Hatékonyabban valósulhatnak meg a célcsoportokat segítő fejlesztések, innovatív megoldások.

A projekt célcsoportjai a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok: mélyszegénységben élők, romák, gyermekek, nők, idősek, fogyatékkal élők.

A projekt keretében megalakul a maximum 30 fős Megyei Felzárkózási Fórum is, melynek feladata a megyei szolgáltatási utak feltérképezése, a meglévő szolgáltatások lakossághoz való elérésének vizsgálata, különös tekintettel a helyi szinten hiányzó szolgáltatásokra, a különböző szervezetek közötti koordináció, a helyi szereplőknél rendelkezésre álló eszközök, szolgáltatások, intézmények stb. felhasználásával megoldások nyújtása a hiányok ellátására.

A munkacsoport ülések során (évente 4 összesen 12 alkalom) a szakmai oldalról megközelített problémakörök kerülnek megtárgyalásra minden célcsoportra vonatkoztatva.

Ezen célok elérésére biztosítanak lehetőséget a Fórum és munkacsoportjainak rendszeres ülései, valamint a közösségi együttműködést erősítő tematikus rendezvénysorozatok, melyek a projekt megvalósítása során rendszeres időközönként megrendezésre kerülnek, a megye minden járásában.

Irányító hatóság: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Projekt zárása: 2020. december 31.

 

EFOP 1.6.3-17 Civil pályázat

Nógrád Megye Önkormányzata civil szervezetek jelentkezését várja az EFOP-1.6.3-17-2017-00016 azonosító számú pályázat megvalósítása során létrehozásra kerülő megyei szintű Felzárkózási Fórumban való közreműködésre.

A programban részt vevő szervezetek kiválasztására irányuló pályázati felhívás, valamint a felhíváshoz kapcsolódó szándéknyilatkozat és adatlap csatolt dokumentum formájában letölthető.

 

Közösségi együttműködést erősítő rendezvények

Balassagyarmat - Kéklámpás nap

Érsekvadkert - Számít rád Nógrád!

Hugyag - Egészség délelőtt

Lucfalva - Személyi higénia, egészséges életmód és szociális képességek fejlesztése

Mátranovák - Esélyórák

Mátraverebélyi általános iskolások BV látogatása

Együtt működünk egyenlő eséllyel (Rétság, Szécsény)

Salgótarján - Eséllyel a pályán

Dokumentumok

Szolgáltatási Út Térkép

Megyei Esélyteremtő Paktum

Felzárkoztatási fórum

2019 december 18.

Munkacsoport ülések

Gyermek és fiatalkorúak munkacsoportja

Fogyatékkal élők munkacsoportja

Idősek munkacsoportja

Női munkacsoport

Roma és mélyszegény munkacsoport

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test