Nógrád Vármegye Önkormányzata

Szécsény, Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium. 2019. október 11.

Rétság, Rétsági Általános Iskola 2019. október 17.

Mindkét helyszínen mintegy kétszáz fő bevonásával (általános és középiskolás korosztály):

Az érzékenyítő foglalkozások, interaktív, játékos feladatok segítségével betekintést nyert az iskolás korosztály a segítségre szorulók mindennapjaiba, demonstrálták élethelyzeteiket. A cél, hogy megismerkedhessenek a fogyatékossággal élők segédeszközeivel, mindennapi használati tárgyaikkal. Különféle versenyeken az épek és fogyatékossággal élők azonos feltételekkel mérkőzhettek, valamint játszhattak együtt társaikkal: Tevékenységek: zenei és hangmemóriás kvíz, érintett tapasztalati szakértők előadásai, kerekesszékes, jelzőbotos szimulációs gyakorlatok, siket-néma játékok (jelbeszédes activity), paralimpiai diákolimpia.

Fontos volt bemutatni, hogy milyen hátrányokkal indulnak a fogyatékkal élők a mindennapi életben, egyszerű, élethelyzetek megoldásában, továbbá tudatosítani kívántuk, hogy ők is a társadalom teljes értékű és –jogú tagjai, főleg ha a többségi társadalom megértéssel és segítséggel fordul irányukba.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test