Nógrád Vármegye Önkormányzata

Bercelen tartotta az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepi közgyűlését Nógrád Vármegye Önkormányzata október 19-én.

 A program szentmisével kezdődött, majd a település iskolájában következett az ünnepi közgyűlés, ahol Batta Tibor, a település polgármestere köszöntőjében kiemelte: 1956 hősei mindenüket kockára tették, mindent feláldoztak a nemzet függetlenségéért. Erejük az egységben rejlett az elnyomó, idegen hatalommal szemben.

Balla Mihály országgyűlési képviselő beszédében így fogalmazott: - Újra és újra meg kell védenünk hazánk szuverenitását, és meg kell tanulnunk, hogy a saját érdekeink és értékeinkért való küzdelmet nem várhatjuk el mástól. Meg kellett tanulnunk, hogy a szabadság alapfeltétele a béke. Ezek nélkül nincs magyar függetlenség. Magyarországnak ki kell állnia a nemzeti érdekei mellett. Vegyünk példát és merítsünk erőt vármegyénk ’56-os hőseiből és az ő kiállásukból! – zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.

 

A vármegyei önkormányzat ünnepi eseményén részt vett dr. Juhász Péter, Besztercebánya Megye Önkormányzatának alelnöke és Csúsz Péter, Besztercebánya Megye Önkormányzatának elnöki megbízottja, akik ünnepi hozzászólásaikban mindketten a határ által elválasztott magyarság összefogásának fontosságát hangsúlyozták.

- A nagyvilágban ’56 kapcsán a pesti srácok váltak fogalommá. Feladatunk hangsúlyozni a pesti srácok és lányok mellett a vidékieket is, sőt a teljes magyarságban számos helyen és számos közösségben hősként viselkedők tetteit is bemutatni” – húzta alá ünnepi beszédében Skuczi Nándor, Nógrád Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke. Kiemelte, hogy bár borzalmas árat fizettünk, de győztünk ’56-ban. Hiába próbálták, nem sikerült felülírni nemzeti emlékezetünket, hogy egy tőlünk teljességgel idegen, emberellenes tanítás alapján felszámolják ezeréves hazaszeretetünket.

A beszédek után a berceli Csemetekert Óvoda óvodásai, a Széchenyi István Általános Iskola diákjai, valamint a Berceli Hagyományőrző Népdalkör adott ünnepi műsort. A rendezvény végén a résztvevők elhelyezték a megemlékezés virágait a Hősök emlékműnél.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test