Nógrád Vármegye Önkormányzata

Szent István kijelölte az utat, amelyen járva több mint ezer éven keresztül meg tudott maradni nemzetünk – hangzott el 2023. augusztus 18-án a Nógrád Vármegyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén Egyházasdengelegen.

A programon Berkes Balázs, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: - E különleges napon is jussanak eszünkbe a legfontosabb emberi értékek, hogy a szép magyar hazában továbbra is hitünkben gazdagon, reményekkel telve, békében élhessük mindennapjainkat.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő ünnepi beszédében visszaidézte Egyházasdengeleg múltját és arra is kitért, hogy a település az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül. A különböző pályázati forrásoknak köszönhetően több százmillió forint érkezett a faluba, amiből megújultak az utak, korszerűsödtek az épületek.

Skuczi Nándor vármegyei közgyűlési elnök így fogalmazott: - Szent István nem csak államot alapított számunkra, de megmutatta az utat is, amelyen járva több mint ezer éve meg tudott maradni nemzetünk. Ez az út a kereszténység útja, mely István idejében sem a könnyebbik utat jelentette.  Most sem. De ez az egyetlen, amelyen van tovább. A vármegyei önkormányzat küzgyűlésén istentisztelettel és az új kenyér megáldásával, valamint kulturális műsorral is megemlékeztek az ünnepről.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test