Nógrád Vármegye Önkormányzata

Július huszadikán hivatalosan is átadták azt az új feldolgozó üzemet Bujákon, amelynek létrehozására mintegy 200 millió forint támogatást nyert el a község önkormányzata a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjában. A beruházás megvalósításában Nógrád Megye Önkormányzata is részt vett.

Ez a beruházás hosszú időre meghatározza a település jövőjét – hangsúlyozta a kézműves gyümölcs-zöldség manufaktúra átadóján Borbély Gábor polgármester és megköszönte a megyei önkormányzatnak, hogy a projektmenedzseri tevékenységet ellátták, külön kiemelve Honti-Puskás Beatrix projektmenedzser munkáját.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára az ünnepségen elmondta: a Gazdaságélénkítő Programot – amellyel már számos munkahelyet teremtettek – idén is folytatják. Nógrád megyében 38 település érintett, közülük 14 vett részt az első ütemben. Réthy Pál hozzátette: bízik benne, hogy az üzem eredményesen működik majd, a falu pedig a jövőben is él majd az újabb lehetőségekkel.

Becsó Zsolt, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: Buják példaértékű fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz évben, ehhez pedig a közösség ereje és a lehetőségek kiaknázása is hozzájárult. Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke aláhúzta: az egyik legfontosabb cél az, hogy a fiatalok helyben tudjanak boldogulni, ehhez pedig olyan létesítményekre is szükség van, mint a most átadott feldolgozóüzem, amely újabb munkahelyeket teremt.

Bujákon 2017 óta tucatnál is több beruházás valósult meg. Többek között megújult az óvoda, a művelődési ház és könyvtár, valamint a régi helyett új orvosi- és védőnői rendelő épült.

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test