Nógrád Vármegye Önkormányzata

Fesztivált szervezett Nógrád Megye Önkormányzata a Vedd a nógrádit! program népszerűsítésére. A június 18-án, Hollókőn megrendezett eseményen helyi termékekkel és Nógrád megyei gasztrofesztiválok specialitásaival is találkozhattak az érdeklődők. Mindeközben koncertek színesítették a programot.

Az eseményen bemutatkozó helyi termelők Nógrád megyében készülő mézeket, szörpöket, savanyúságokat, lekvárokat, süteményeket, különféle tejtermékeket, valamint itt termelt friss gyümölcsöket kínáltak az érdeklődőknek. A fesztiválon a megyei termelők mellett szűkebb régiónk nagy múltú gasztronómiai rendezvényei is ízelítőt adtak – számolt be a 3100.hu. Mint írják, Skuczi Nándor, a fesztivált rendező Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke az eseményen hangsúlyozta: bízik benne, hogy jó és egyre jobb „márka”, egyben pedig a helyi identitást és szülőföldünk szeretetét erősítő program a Vedd a nógrádit! A közgyűlés elnöke emlékeztetett rá: bő két évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány kitörésekor egy sajtótájékoztatón arra kérte a megye lakosságát, hogy vásároljanak nógrádi termékeket, részesítsék előnyben a helyi termelőket, ezzel lerövidítve az ellátási láncot.

Bár akkor még nem lehetett látni a járvány pontos hatásait, a kezdeményezés illeszkedett a megyei önkormányzat lokálpatrióta gazdaságpolitikai álláspontjához: helyezzük előtérbe az egészséges, helyi termékeket, ezzel erősítve a helyi gazdaságot és a helyben munkát adó vállalkozásokat is.

A Nógrád Megyei Önkormányzatnak az elmúlt két év során missziójává, küldetésévé vált a Vedd a nógrádit! program – emelte ki Skuczi Nándor.

A közgyűlés elnöke kifejtette továbbá: Nógrád megye számtalan gasztronómiai csodával rendelkezik, legyen szó a Nógrádikumokról, vagy a helyi őstermelők, gazdálkodók termékeiről. Skuczi Nándor szerint utóbbiak megtalálják a helyüket a Vedd a nógrádit! programban – a bemutatkozásuknak teret adó honlapon már több mint 80 termelőt találhatnak meg az érdeklődők. Az ide látogatók és az itt lakók megismerhetik őket, felkereshetik őket, rendelhetnek tőlük. A palóc ember nem tolakodó, nem kíván senkire semmit ráerőltetni, de be kell mutatnunk azt, amivel rendelkezünk – hangsúlyozta Skuczi Nándor.Nem vagyunk semmivel sem kevesebbek, mint bárki a Kárpát-hazában, ezt pedig most a Hollókőre látogató vendégeknek is megmutathatjuk. A Vedd a nógrádit! program célja az is, hogy erősítse ezt a tudatot, a büszkeségünket, a szülőföld szeretetét – fogalmazott a közgyűlés elnöke.

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere köszöntőjében kiemelte: Hollókőn szinte minden hónap örömeket tartogat, a június például a vár újranyitását és a megyei önkormányzat rendezvényét hozta. A településvezető a helyi termékeket népszerűsítő eseményről azt mondta: az ember szeret távolabb nézni, így sokszor azonban a saját értékeinket nem látjuk.

A Vedd a nógrádit! Fesztivál most remek alkalmat biztosított arra, hogy szűkebb hazánk termelői is bemutatkozhassanak – húzta alá Szabó Csaba.

A polgármester arról is beszélt, hogy Hollókő nagyon sok területen lépett előre jelentősen az elmúlt időszakban, a helyi termékeket szinte minden eseményükön népszerűsítik, de ezen a területen nekik is van még tennivalójuk.

A Vedd a nógrádit! programhoz már csatlakozott termelők tucatja árusított az eseményen, a látogatók előszeretettel kóstoltak és vásároltak a portékákból. Ez utóbbit hamarosan egy közös webáruházól is meg lehet majd tenni, a megyei önkormányzat ugyanis már dolgozik egy közös Vedd a nógrádit! webáruház kialakításán.

A termelői piacot kísérő színpadi programban a helyi népzenei és néptánc formációk mellett többek között a Desperado és Péter Szabó Szilvia is koncertet adott Hollókőn. De sor került nyereményjátékra is, amelyen minden, a helyszínre érkezett és regisztrált érdeklődő esélyes volt Vedd a nógrádit!-os nyeremény hazavitelére.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test