Nógrád Vármegye Önkormányzata

Elindultak a „Novohrad-Nógrád Geopark ENJOY Parkká való fejlesztése a Modern Városok Program keretében” c. projekt előkészítési munkái.

A „Novohrad-Nógrád Geopark ENJOY Parkká való fejlesztése a Modern Városok Program keretében” c. projekt előkészítéséhez Magyarország Kormánya biztosította a forrást Nógrád Megye Önkormányzata számára. A szakértők bevonására megindított közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, így az elkészítési munka megkezdődött. Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke ezért 2021. július 7-re hívta meg a Megyeháza dísztermébe minden jövőbeli fejlesztéssel érintett település polgármesterét, továbbá a projekt stratégiai partnereit, az Ipoly Erdő Zrt-t és a  Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot, hogy első kézből értesüljenek a munka jelenlegi állásáról és a jövőbeli elvégzendő feladatokról. A megjelenteket Skuczi Nándor köszöntötte házigazdaként

Ezt követően Becsó Zsolt országgyűlési képviselő ismertette a ENJOY Park filozófiáját és nemzetközi példákkal mutatta be ennek lényegét. A szakértő cégek képviselőinek tájékoztatójával folytatódott a rendezvény amelynek révén a hallgatóság megismerkedhetett a fejlesztési helyszínekkel és az ott tervezett beavatkozásokkal, a rendszer működési modelljével és számos további gyakorlati információval. A geoparkunk bölcsőjeként számon tartott, Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen tervezett fejlesztést, a projektgazda BNPI képviseletében, Rónai Kálmánné igazgató asszony mutatta be, vizuális élményt kínáló video szimuláció segítségével. A program hallgatóságban megfogalmazódott kérdésekkel és az előadók ezekre adott válaszaival zárult.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test