Nógrád Vármegye Önkormányzata

infoblokk esbaTÁMOP Hírek

facebookfakadalymentes

 

2015. augusztus 10-én, Salgótarjánban projekt nyitó sajtótájékoztatót tartott a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

A Nógrádi Fejlesztési Ügynökség egy 7 tagú konzorcium vezetőjeként pályázatot nyújtott be „e-GÉSZSÉG” - Innovatív megoldásokkal Nógrád Megye munkaképességéért címmel a Társadalmi Megújulás Operatív Program Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című, TÁMOP-6.1.5/14 kódszámú pályázati felhívásra. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, ennek eredményeként Nógrád Megye közel 540 millió Ft támogatásban részesül.

A sajtótájékoztató keretében Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy Nógrád megye új dimenziókat szeretne megnyitni a vállalkozások számára. A megyei önkormányzat egyik kiemelt célja, hogy megerősítse a megye vállalkozásfejlesztési, befektetés-ösztönzési kapacitásait, így minél több új, vagy tevékenységet bővíteni kívánó vállalkozást sikerüljön Nógrádba csábítani. Számunkra fontos, hogy a fejlesztések élvezői elsősorban a nógrádi emberek legyenek. Hozzátette, hogy megyénk gazdasági növekedésének előremozdításához nélkülözhetetlen a társadalmi felzárkóztatás. Szükséges továbbá a vállalati együttműködésre és a szociális gazdaságfejlesztésre épülő gazdasági felzárkózás elősegítése, illetve az egészséges és egészségtudatos munkaerő biztosítása, ezáltal a foglalkoztathatóság esélyeinek javítása.

A TÁMOP- 6.1.5/14-2015-0002 számú „e-GÉSZSÉG”- Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért projekt végrehajtásával elsődleges célunk, hogy Nógrád megyében megvalósuljon egy hosszú távú-, az egészségtudatos szemlélet elterjedését és az egészséges életmód kialakítását segítő komplex humán erőforrás-fejlesztési projekt, amely megalapozza a versenyképes munkaerő jelenlétét, a foglalkoztathatóság javítását a gazdasági versenyképesség növelését és így a jövőbeni gazdasági fejlesztések lehetőségét.

A sajtótájékoztató összefoglalói megtekinthetők itt:

Kossuth Rádió - 2015. augusztus 10., 15.00 órai Krónika: (15 perc 03 másodperctől)
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2015-08-10

A Salgótarjáni Városi Televízió összefoglalója:
https://www.youtube.com/watch?list=PLBxBjRgyQdTRtdsB9uweic1tjnBp_H_Jc&v=pXDFM-tiqgU

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test