Nógrád Vármegye Önkormányzata

Új gyártó- és raktárcsarnokot adtak át az EGLO Magyarország Kft.-nél Pásztón

Az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát adták át szerdán Pásztón; a világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég telephelyének bővítése négymilliárd forintos beruházásban valósult meg, a fejlesztést egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal támogatta a kormány.

 

    Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen kiemelte, hogy a beruházás olyan térségben valósult meg, amelynek minden egyes forintra szüksége van, amely munkahelyet teremt, hiszen Nógrád megye a rendszerváltás egyik vesztesének tekinthető.
    Kitért arra is, hogy rendkívül hatékony volt a kivitelezés, ebben az osztrák üzleti és munkakultúra nyilvánult meg.     Az államtitkár az eseményen arról is szólt, hogy Magyarország négy százalék fölötti GDP-növekedést tud felmutatni, ami az Európai Unióban az egyik legmagasabb, emellett az egyik leggyorsabban csökkenő államadósságot tudhatja magáénak az ország, és az unió országai közül itt az egyik legalacsonyabb, alig négy százalékos a munkanélküliségi ráta. 
    Csak az első negyedévben több mint ezermilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, harminc százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában - mondta Magyar Levente, hangsúlyozva, nem tartanánk itt azon osztrák vállalatok nélkül, amelyek az elmúlt években Magyarországot választották.
    A pásztói barnamezős beruházásban 5600 négyzetméteres, automatizált árumozgatású magasraktár és egy 14 ezer négyzetméter alapterületű, négyszintes termelési csarnok készült el.
    Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta: Európa piacvezető dekoratív lakásvilágítási termékeit gyártó vállalatcsoportjánál a pásztói cég az egyetlen termelési helyszín. Az üzemben naponta több tízezer lámpát készítenek, és három raklapnyi árut indítanak el több mint ötven ország vevőihez.
    Az EGLO Magyarország Kft., Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója, múlt évi forgalma meghaladta a 30 milliárd forintot, a cég 800 embert foglalkoztat. Az ügyvezető megjegyezte, hogy a mostani beruházással összefüggő 125 fős létszámvállalást is kétszeresen túlteljesítik.
    Rene Tiefenbacher, az EGLO csoport vezérigazgatója és Ludwig Obwieser, az EGLO csoport alapítója és tulajdonosa arról adtak tájékoztatást, hogy a nemzetközi cégnek 58, értékesítést végző logisztikai központja van, a pásztói több mint 60 ezer raktárhely pedig a cégcsoport raktárhelyeinek egyharmada. 
    Becsó Zsolt (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője fontos lépésnek nevezte a beruházást Kelet-Nógrád felzárkóztatási folyamatában. Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere azt mondta: a városnak nemcsak az iparűzési adó miatt fontos az EGLO, de azért is, mert munkahelyet teremt, és vállalati kultúrát mutat be.
    A polgármester az ünnepségen Pásztó város díszpolgári címével tüntette ki Ludwig Obwiesert, az EGLO alapítóját.  

(MTI) Dudellai Ildikó

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test