Nógrád Vármegye Önkormányzata

Az előadók között felszólal Pál Ferenc Prima Primissima közönségdíjas (2013) mentálhigiénés szakember, római katolikus pap is, aki a Mentálhigiéné Intézet külső oktatója. Benedek Gabriella, a Foresee Kutatócsoport programvezetője, Bognár László, Cserdi község polgármestere, valamint Szegő Dóra szociológus kutató saját sikeres közösségi projektjeiket mutatják be, a Mentálhigiéné Intézet munkatársai, Dr. Pilinszki Attila és Szabó Tünde pedig a Nógrád megyei szakemberek bevonásával lezajlott kutatás eredményeiről számolnak be.

A szakmai programot a PEPITA Improvizációs Társulat műsora zárja. A konferencia egy nagyobb ívű fejlesztési projekt része: a Mentálhigiéné Intézet egy Nógrád megyei fókuszú TÁMOP projekt (4.2.1/D-15/1/KONV) keretében Családi és közösségi mediáció szakirányú továbbképzést készít elő. A pályázat keretében három alprojektet valósítanak meg: a fejlesztési folyamatba input adatokat generáló fókuszcsoportos és kérdőíves kutatást, a három féléves szakirányú továbbképzés curriculumának kidolgozását, valamint a fent említett szakmai konferenciát.

A közösségi és családi mediáció felsőoktatási szolgáltatás fejlesztésével a Semmelweis Egyetem hozzájárul Nógrád megye területfejlesztési programjában kitűzött céljához is, mivel a projektnek köszönhetően Salgótarjánban lehetőség nyílik felsőoktatási szolgáltatás igénybevételére.

A jövőben megvalósuló képzésen részt vevő helyi szakemberek hozzájárulnak a térségben élő családok és közösségek konfliktusainak kezeléséhez, együttműködési készségük fejlődéséhez, és ezáltal a lokális közösségek harmonikusabb együttéléséhez. Az alternatív vitarendezési módszerek alkalmazásával, valamint a lakosság konfliktuskezelési kultúrájának fejlesztésével ezen célok megvalósítását segítik a kiképzett helyi mediátorok.

A konferenciára olyan segítő foglalkozású szakembereket várnak, akik munkájuk során nap mint nap családi és közösségi konfliktusok megoldásának kihívásával találják szembe magukat, és szívesen találkoznának a térség többi, elkötelezett szakemberével, hogy tapasztalatot cseréljenek, kapcsolatba kerüljenek egymással, továbbá képet kapjanak a lezajlott kutatásról és sikeres, példaértékű projektekről.

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. Regisztráció: http://mental.semmelweis.hu/hu/konferencia/regisztracio

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test