Nógrád Vármegye Önkormányzata

Testvérmegyei megállapodást kötött Nógrád és a székely Hargita szombaton, az ezt szentesítő dokumentumot a megyenaphoz kapcsolódó ünnepi közgyűlési ülésen írta alá Skuczi Nándor és Bíró Barna Botond.

Még tavaly év végén döntött a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése annak az együttműködési szándéknyilatkozatnak az elfogadásáról, amelyet Hargita Megye Tanácsával írtak alá a két megye közti testvérkapcsolat létesítéséről. A székelyekkel kötött szándéknyilatkozat után az elmúlt szombaton megrendezett XI. Nógrádi Megyenapon a két megye közötti megállapodás aláírására is sor került.

A testvérkapcsolat révén az érintettek a közös problémákra szeretnének megoldást találni például a szakoktatás fellendítése érdekében, hogy a két megye fiataljai megfelelő szakképzésben részesülhessenek és a megszerzett szaktudást szülőföldjükön kamatoztathassák. A megállapodás emellett kiterjed a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a szociális ágazat, a sport, a környezetvédelem, valamint az egészségügy területére is – ismertette ünnepi beszéde részeként Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. 

Bíró Barna Botond, a Hargita megyei tanács alelnöke a Nógrádi Megyenap ünnepi közgyűlésén megfogalmazta: hiába, hogy a határok elmozdultak a történelem során, a szívünk egy helyben maradt. (…) Egység a sokszínűségben, sokszínűség az egységben

– idézte a székely mondást, majd kifejtette: mások vagyunk, de akkor, amikor közös az érdek, amikor közös az ügy, akkor a magyar nép egységesen tud fellépni. Erre most szükség van. Ahogy a történelem folyamán már többször megtettük, most is irányt kell mutassunk Európának, mert értékválságban szenved a kontinens. S ez a nép, ha összefog, ha egységes, akkor meg tudja mutatni a helyes irányt.

(Forrás: 3100.hu)

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test