Nógrád Vármegye Önkormányzata

Ünnepi közgyűlést tartott Nógrád megye önkormányzata Mátraterenyén, a művelődési házban.

Gecse László, a házigazda település polgármestere elmondta: a szabadságot nem egy arctalan tömeg vívta ki, a szabadságot az alkotni képes, a közös célokért tenni tudó és akaró egyének teremtették meg.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Becsó Károly rámutatott, hogy az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot megelőző években a nemzethalál lehetőségének víziója nyomasztotta a mindennapokat, nem is alaptalanul. Az ez ellen való orvosság volt március 15. 1848 országunk újkori történelmében és a magyarság életében sorsfordító eseménynek bizonyult.

Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a magyar történelem gerincét a függetlenség és a szabadság minden áron való megvédése vagy visszaszerzése szolgáltatta. Mindez azért alakulhatott így, mert hazánk mindig útjába állt az európai birodalmi törekvéseknek, éppúgy, mint ma.

– A mi népünknek a függetlenség érzése és a szabadság levegője mindennapi szükséglet. Lehet, hogy vegetálni tudnánk ezek nélkül, de élni nem – hangsúlyozta Skuczi Nándor.

Mint mondta, ma is forradalom zajlik a világban. A pénz mindenhatósága maga alá gyűrni látszik a valódi szabadságjogokat és a valódi kultúrát is. Az elkövetkező évek történelmi örvénylésének sodrában csak az egységes nemzetek fognak talpon maradni, túlélni.

Az ünnepi beszédek elhangzását követően kulturális műsort láthattak a jelenlévők.

(Forrás: nool.hu)

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test